Jeg er enlig mor

Vi drak meget honning citron mens jeg havde ondt i halsen.

Hejså. I dag skriver jeg på dansk, fordi jeg har lyst til det. Håber at det ikke skræmme dig væk haha.

Jeg er glad nu. Men jeg var det ikke tidligere. Jeg græd i morges foran dem der arbejde her, fordi jeg var så stresset med alt, der er sket i mit liv den sidste uge. Hannah har været syg, og det var hendes første gange at være syg. Jeg føles som jeg aner ingenting, og det er tilbage til at lære alt fra bunden igen. Jeg har også været syg i denne uge, med feber og ondt i halsen. Men heldigvis det var kun en dag. 

Nu forstår jeg hvorfor er det så mange tilskud til enlige mødre i Danmark. Selvom jeg følte mig som jeg kunne klar det hele selv med Hannah... Da hun blev syg, og jeg blev også syg, og det var ikke mere grøntsager eller frugter i vores køkken, og på samme tid må jeg rydde op i vores værelse, efter hendes far har leverede alle vores ejendele, alle Hannahs legetøj... Også da det var aftensmad og Hannah vil ikke spise. For satan var det svært man.

Jeg ringede til lægerne i morges fordi Hannah har tømt hendes lille flaske med flydende panodil, men var stadig syg. Det var heldig at vi fik en lægeaftale til Hannah på en fredag, fordi de er lukket i weekenderne. Men jeg havde kun planlagt at vi skal køb ind, og havde ikke overskud til mere. Jeg anede ikke hvordan skal jeg nå at handler ind og gå til vores lægeaftale, og lave mad, og pas på os begge to, på samme tiden. Jeg gik rundt store huset i morges, og følte mig totalt alene. 

Helle, Lulu, Mads, Lars - dem, jeg føler mig tryg ved - de andre sagde at de er ikke på arbjede i dag. Jeg stod i køkkenet mens de andre kvinder snakkede. Verden var et farligt sted. I det øjeblik forstod jeg, at min kamp- eller flugttilstand var blevet aktiveret.

Heldigvis, kvinderne snart forlod rummet og Lulu gik ind ad døren. Det var mens jeg græd og klagede til Sanne at jeg føles som hun forstår ikke hvor svært det er, at mit barn er syg for første gange. Jeg gik helt i stykker også fordi det var let for Sanne at sige 'det er ikke så lange væk, du kan bare gå til lægehuset, ikke?'. Det var efter jeg spurgte, om der var nogen til at køre mig til handler ind og til lægeaftale. Det var rigtigt svært for mig at bede om en tjeneste. Så det ramte mig endnu hårdt da svaret var ikke ja.

Men nu er vores udpeget hylde i køleskabet helt fyldt op. Også vores skuffe i fryseren. Lulu kørte mig derned til handler, og jeg fik mere end et timer til sæt alle ingredienser på plads, inden vi skal til lægehuset. Hannah fik hendes blabær, jordbær, yoghurt, alt hun kunne drøm om. Derefter kørte Lulu os til lægen, som sagde at Hannah har den almindelige influenza. Hun skal nok har det godt igen i et uges tid eller to, siger hun.

-

Det har været flere dage nu, siden jeg fik min officelle skilsmisse bevilling. Jeg er en fri dame! Jeg skulle har en skilsmissefest med dem jeg holder allermest af, dem de har støttet mig gennem det værste. Men så bliver det en Zoom video call party. Men why not, ik'? Det er synd at jeg har så mange tinge til at se til og gøre. Fordi Hannah skal starter i børnehaven snart, og hele vores liv skal være helt anderledes. Hun starter den 19. april efter påske, og jeg vil gerne være der for hende mens hun vænner sig til sit nye miljø. Derfor jeg har simpelthen ikke overskud til planlæg en skilsmisse fest lige nu. 

Jeg har også travlt med at lave en bank konto, så kan jeg kom i gang og få alt dem penge jeg kunne fra staten, som børnetilskud, børnebidrag, kontanthjælp, osv. Jeg har lige finde ud at det bliver meget penge. Men jeg tror ikke på det indtil jeg kan faktisk se det i min bank konto, med mit navn på. Det er bare simpelthen et løgn indtil den. Fordi vi har ikke sådan system i mit hjemland, altså.

Jeg vil gerne snakke videre men jeg må hellere gå nu. Vi ses! Hej hej!

Comments

Popular Posts